Van 29 juni tot en met 19 juli is de 2e expositie van de zomerexposities in de Kerk van Cadzand.


De exposanten tonen diverse technieken en waarbij kleur, textuur en creativiteit in alle werkstukken terugkomt. De exposanten hebben met liefde en toewijding gewerkt aan hun creaties en hopen de bezoekers hiermee te inspireren en een moment te laten nemen om te genieten van de creaties.

Anne-marie VerMazen

Vanaf haar jeugd heeft Anne-Marie een passie voor tekenen waarbij ze vooral met kleurpotloden de kleuren liet overlopen in fantasielandschappen. Op de middelbare school koos ze altijd tekenen als bijvak en leerde ze van getalenteerde leraren werken met diverse materialen en technieken. Later kwamen daar ook boetseren, pottenbakken en schrijven bij als creatieve uitlaatklep.
Na de havo volgde Anne-Marie cursussen schilderen en aquarelleren, maar pas op haar 55e ontdekte ze haar roeping in het schilderen van zeegezichten. Sinds 2016 schildert ze autodidactisch zeegezichten, voornamelijk geïnspireerd door de Zeeuwse stranden. De zee en alles wat daarin is, vindt zij een ontzettend leuke en veelzijdig onderwerp.
In 2019 exposeerde Anne-Marie voor het eerst en startte samen met een oude vriendin, Marjan Blokland-Dekker, Atelier De Vloedlijn. Ze hebben al meerdere exposities samen werken tentoongesteld en ook deze zomerexpositie in de Mariakerk exposeren ze samen.

Marjan Blokland-Dekker

Marjan heeft haar creativiteit van huis uit meegekregen, werkt met eenvoudige materialen en heeft een uitgebreide kennis van handwerktechnieken.
In de jaren zestig en zeventig was handwerkles nog een vast onderdeel van het basisonderwijs en Marjan koos handwerken als keuzevak in het middelbaar onderwijs. Ze ontwikkelde haar vaardigheden in het creëren van draagbare textiele ontwerpen. Tijdens een cursus ontdekte Marjan haar passie voor het omzetten van tekeningen naar textiel, hoewel ze ook plezier beleeft aan het werken met encaustic en oliepastel.

Voor Vloedlijn Design werkt ze het liefst met 100% wol, wat haar ontwerpen een warme en rustieke uitstraling geeft terwijl ze toch origineel en eigentijds blijven.

Lennard hendrikse

Lennard is 20 jaar en de creativiteit zat er al vroeg in. Van jongs af aan is hij aan het tekenen. De laatste tijd ontdekt hij ook steeds meer het schilderen. Hij haalt zijn inspiratie uit allerlei culturen waarbij ook de Walcherse cultuur bij hem erg geliefd is. De Walchers klederdracht is een grote inspiratiebron dat tot uiting komt in zijn zelfbedachte en ontworpen “Knipkunst”.
Voor Lennard is het creëren echt een moment van ontspanning door inspanning. De materialen die hij gebruikt variëren van grafietpotlood, kleurpotlood tot inkt en olieverf. Het uiteindelijke resultaat is een kwestie van veel oefenen maar ook het plezier in nieuwe dingen leren.

yvonne van der pool

Na jaren van traditioneel schilderen is Yvonne nu gegrepen door het maken van 3D-werken in verschillende materialen en stijlen. Yvonne is autodidact en maakt portretten in acryl of olieverf in combinatie met stoffen en soms bloemen, insecten of sieraden. Door haar brede belangstelling is ze in 2000 gaan lesgeven in tekenen, schilderen en beeldhouwen. Dit geeft haar veel voldoening en inspiratie.
Yvonne ziet de spullen en gebruiksvoorwerpen om haar heen niet alleen voor wat ze zijn gemaakt, maar ook waarvoor ze je nog meer kan gebruiken. In haar hoofd vervormen de voorwerpen tot onderdelen om te gebruiken voor het bouwen van haar steampunk voertuigen.
De basis is vaak oud gereedschap, olielampen en klokken. Yvonne daagt uit om goed te kijken en proberen te ontdekken wat het is geweest of waarvoor het is gebruikt.