Exposities 2022

Exposities 2022

KunstKring: een gezelschap binnen de Stichting Cadzand Cultureel waarvan alle leden in Cadzand wonen of een bijzondere band hebben met dit dorp.

Dit jaar is er niet gewerkt naar een thema, maar toont iedereen zijn of haar meest favoriete werk/werken, waardoor er een grote diversiteit in aanbod is: foto’s, sculpturen, smeedwerk, aquarellen, acryl, olieverf, kleurpotlood………..

1 juli t/m 29 juli 2022

Ferdy Remijn en Ed de Hoogd

Ferdy Remijn, illustrator/vormgever (1986) maakt tekeningen van dieren waarin menselijke kenmerken en elementen uit de natuur samensmelten. Zijn werk wordt gekenmerkt door gedetailleerde haar voor haartekeningen, wat resulteert in een serie die zowel realistisch als fantasierijk aanvoelt. In zijn werk zoekt Ferdy voortdurend naar balans en eenvoud.

Ed de Hoogd is een autodidact. Zijn kleurrijke sculpturen, vaak in polyester en AcrylicOne, ontstaan impulsief zonder beginschets of vooropgesteld plan.

30 juli t/m 25 augustus 2022

Emelie van Lokhorst en Margot Bierens

Emelie van Lokhorst


Ik ben textielkunstenares , ben al vanaf jonge jaren met stoffen en garens bezig.

In 2011 ben ik gestart op de academie in Sint Niklaas, Textiele kunsten.

Daar heb ik mijzelf ontwikkeld, veel uitgeprobeerd.

Mijn voorliefde gaat uit naar natuurlijke materialen. Mijn stoffen zijn van katoen en soms zijde.

Mijn laatste broches en objecten zijn van zijde.

Op mijn reizen neem ik de stoffen en garens mee uit die landen, daar ga mee experimenteren. Uit China heb ik een speciale stof meegenomen daar heb ik op geborduurd en monoprints op gemaakt.

Er blijft nog veel te ontdekken en te experimenteren met garens / vezels en stoffen.

Margot Bierens / Acryl


Geboren op 27 oktober 1947 te Sluis.

Vanuit de danswereld is 25 jaar geleden haar interesse ontstaan in schilderen. 

In 1999 volgde ze les aan de kunstacademie in Knokke bij Wim Nival. Aan de stedelijke kunstacademie te Brugge volgden nog 2 specialisatiejaren bij Yves Beaumont.

Gepassioneerd door de natuur vertaalt zij vorm en beweging in geabstraheerde beelden waarbij water en luchten een hoofdrol spelen.

27 augustus t/m 16 september

Antoinette van Rij

Antoinette van Rij maakt abstracte kunst, geïnspireerd door het buitenleven aan de kust: het strand, de zee en de duinen.


Haar liefde voor het schilderen zat er al vroeg in. Op de Kunstacademie Eeklo in België kwam haar passie voor abstracte schilderkunst echt tot bloei. “Abstractie geeft vrijheid, het is een proces en emotie die je wilt overbrengen op het doek.”


Antoinette haalt haar inspiratie uit de natuur, dicht bij huis.
Het strand en de duinen zijn haar favoriete plekken: “Na elke wisseling van het tij, zien de eb- en vloedlijn er anders uit en spoelt er van alles aan uit de zee. Ook het geluid en de geur van de zee zijn voor mij een inspiratiebron.


Vanuit een bestaand beeld vergroot en abstraheert Antoinette haar onderwerp. Met olieverf, het liefst op groot formaat doek: “Ik kies mijn eigen kleurenpalet en werk met verschillend gereedschap. De verf gaat zijn eigen leven leiden en zo begint de zoektocht naar een nieuw schilderij.

 

Bram de Kraker

Bram de Kraker (1947 geboren in Axel)

In zijn werkzame leven (wetenschappelijk onderzoek en docent werktuigbouwkunde) was een grote mate van creativiteit en technische vaardigheid cruciaal.

Na zijn pensionering begon hij, ondanks zijn ernstige oogproblemen, in 2014 met het maken van beelden, voornamelijk in speksteen.

Als autodidact getuigen zijn beelden van maatschappelijke betrokkenheid en hebben meestal een abstract karakter.

Glassierkunst ELJOHARA

Elly, Joke en Rafke maken van oud glas zoals vensterglas, lampen, vazen … maken ze nieuwe objecten = recycling.
Ze genieten van het snijden, ontwerpen, het maken en uitproberen van nieuwe technieken.
De mogelijkheden die oud glas hen biedt zijn bijna onbeperkt.
Iedere keer weer is het een verrassing als het eindproduct uit de oven komt.