ZomerExpositie

Van 12 augustus tot en met 8 september (iedere dag tussen 14.00 en 17.00 uur) vindt de vierde en laatste expositie van deze zomer plaats in de Mariakerk van Cadzand. Deze expositie bestaat uit werken van Richard Zondag en Geertje van Schaijk. Richard toont zijn werk met acryl en Geertje toont schilderwerken in acryl en gemengde techniek.

Geertje van Schaijk

Gemengde technieken

Tijdens de expositie toont Geertje recent werk en ook eerder werk.
Zelf is Geertje op de meeste dagen aanwezig. Wil je zeker zijn van een persoonlijke ontmoeting met Geertje om over haar werk te spreken, maak dan vooraf een afspraak via e-mail Schaijk.v#AT#gmail.com. Vervang #AT# met het bekende apenstaartje.


Geertje van Schaijk heeft een boeiend levenspad bewandeld dat haar over verschillende continenten en kunstzinnige ontwikkelingen heeft geleid. Op 18-jarige leeftijd vertrok ze naar Engeland voor werk en taalstudies, wat het begin was van haar 20 jaar durende avontuur over de hele wereld. Ondanks haar omzwervingen bleef haar passie voor kunst onverminderd. Terug in Nederland, in de jaren 80, voltooide ze een 5-jarige avondopleiding academisch en vrije expressie tekenen en schilderen in Breda. Haar werk evolueerde naar steeds abstractere vormen met een focus op werken met acryl en gemengde technieken. Geertje hecht waarde aan artistieke vrijheid en vernieuwing en ondanks af en toe opdrachten te aanvaarden, volgt ze haar eigen artistieke weg. Nu, na haar omzwervingen, woont, schildert en tekent Geertje al 15 jaar in Zeeuws-Vlaanderen.


www.GeertjevanSchaijk.com

Richard Zondag


Acryl

Richard Zondag werd in 1950 geboren in Bandung, IndonesiĆ«, maar verliet het land met zijn familie tijdens de Indonesische Revolutie in 1956. Op negentienjarige leeftijd verhuisde hij naar BelgiĆ« waar hij kapsalons opende in Aalst en Brussel. 

Hij volgt de opleiding aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Zijn kunst combineert klassiek, logica en verbeelding. Zijn werken vertellen verhalen met humor, ironie en een mix van classicisme en kitsch.

Richard balanceert tussen een vrije geen en nauwgezette precisie in zijn creaties die visueel aantrekkelijk en tot in de details verfijnd zijn.